Masturbarea: realitate si adevar

Poate ca este unul dintre cele mai putin abordate subiecte si tocmai acesta este motivul pentru care se cere a fi abordat din mai multe perspective.

In primul rand, masturbarea este un act de descoperire a propriului corp. Poate ca nu multi dintre noi suntem constienti de asta, dar ea apare de la varste foarte fragede, inca din fasa, in perioada de sugari sau la gradinita. Desigur ca la 3 ani masturbatul nu se finalizeaza cu un orgasm, insa exista o perioada in evolutia noastra in care curiozitatea fata de propriul corp se dezvolta. Este firesc ca atunci cand un copil incepe sa isi observe si analizeze propriile organe genitale, sa constate ca sunt anumite zone ale corpului care atunci cand sunt atinse provoaca o anumita placere. Acesta este un proces firesc de evolutie si dezvoltare caruia este necesar sa i se dea spatiu.

Din pacate, din acest punct de vedere religia si-a spus foarte puternic cuvantul in decursul anilor. Cum ca masturbarea ar fi un pacat, ca orice forma de sex trebuie folosita doar pentru reproducere si nu pentru placerea personala sau, in orice caz, ca ai voie sa te bucuri de propriul corp doar impreuna cu un partener, dupa ce relatia a fost oficializata in fata lui Dumnezeu.

Nu intram in subiecte de preferinte religioase, insa vom aborda subiectul din punct de vedere stiintific. Descoperirea propriului corp si descoperirea propriilor preferinte cu privire la sex reprezinta singura cale pentru o viata sexuala sanatoasa la maturitate. Inhibarea acestei explorari duce la probleme serioase in viata de cuplu la maturitate, in special la femei, asupra carora s-a pus foarte multa presiune din acest punct de vedere.

Neavand aceste informatii, multi parinti sau educatori reactioneaza agresiv si chiar isi pedepsesc copiii in momentul in care ii observa ca isi ating zonele intime, chiar daca vorbim de masturbat sau nu. Ceea ce e important de inteles este faptul ca reactia agresiva este strict datorata interpretarii adultului. Adultul interpreteaza gestul ca fiind unul sexual, pacatos, nedemn sau nepotrivit. Pentru copil este ceva normal. Pentru evolutie este ceva normal. Din pacate aceste reactii induc un sentiment de vinovatie la copil cu privire la propria sexualitate, o vinovatie ce intra adanc in inconstient si afecteaza viata sexuala adulta. Vinovatia este unul dintre principalii factori pentru absenta orgasmului la femei, frigiditate, vaginism si alte forme de tulburari sexuale.

Pe langa faptul ca este corpul nostru si suntem singurii oameni cu drept asupra noastra si asupra modului in care alegem ce sa facem cu el, masturbarea are nenumarate beneficii asupra organismului: eliberarea de endorfine, relaxarea musculara, obtinerea de placere si inducerea unui somn mult mai bun, etc.

Atata vreme cat masturbarea se produce in intimitate si nu ca un comportament obsesiv-compulsiv care ascunde in spate o modalitate de a calma anxietatea, acesta este un comportament natural, normal, sanatos si nu reprezinta niciun motiv de vinovatie sau rusine. Nu exista efecte adverse, nu exista repercusiuni sau alte superstitii.

Invata sa te bucuri de tine, de corpul tau, de sexualitatea ta, de explorare, de viata. Sexualitatea face parte din noi, ca oameni, ca umanitate si este o nevoie asemenea alimentatiei sau nevoii de siguranta. Suntem aici sa ne bucuram de tot ce ne inconjoara si sa ne dam voie sa fim liberi si sa ne desavarsim, in toate formele. Avem dreptul sa fim fericiti, sa spunem sincer DA sau NU de fiecare data cand simtim asta si suntem singurii stapani ai propriului nostru corp.

ULTIMELE ARTICOLE

Trup, spirit, minte

„Studii realizate pe soareci au demonstrat ca frecventa si calitatea ingrijirilor materne acordate puilor modifica creierul si comportamentul viitor al fiecarei generatii succesive de pui;

Citeste mai mult »